Tilbake

JULEKONSERTENE

KAMMERKORET - Nesodden/Frogn ble egentlig til ved en tilfeldighet. Første gang betegnelsen ble

brukt, var i forbindelse med en jubileumskonsert i Frogn kirke for Frogn Mannskor i 1988. De

spurte egentlig Geir Smedsrud og Gunnar Bjerknes-Haugen om å delta på sin jubileumskonsert.

Disse tok med seg noen av sine "med-Sølvgutter" som bodde i "nabolaget" og vips var en

mannsseptett av høy kvalitet etablert. På den tiden eksisterte ikke noe kirkekor, og da res.kap. Eikenes' frue tok kontakt for å stille et kor til presteinnsetting av Kåre Grumstad, stilte noen kapable damevenner opp. Supplert med noen drevne sopraner fra Chorus Medicorum ("Det norske legekor" som også Gunnar dirigerte), ble dette et meget bra kor som imponerte alle, biskopen inkludert. Det var en liten flokk på 12-15 stykker og i all hast etablerte man navnet Kammerkoret. Da man raskt fikk vite at det alt fantes noe som het Follo kammerkor, kom derfor stedsnavnet Frogn raskt til. Hvor lenge dette ad hoc koret ville ha eksistert er vanskelig å si, men to momenter ble nok avgjørende for at Kammerkoret fortsatt er aktivt og blant de bedre kor i landet.

Marianne E. Andersen, mezzosopran.

Marianne E. Andersen har sunget tittelrollen i Carmen på Fredriksten Festning i Halden. Hun har også debutert på den nye operaen i Bjørvika som Giovanna i Rigoletto og sunget rollen som Mama Lucia på Oscarsborg Operaen. Marianne er utdannet i London ved The Royal Academy of Music, hvor hun gikk ut med høyeste utmerkelse, og ved The National Opera Studio.

   Etter sin debutkonsert i Universitetes Aula med Einar Steen-Nøkleberg ved klaveret, har hun hatt engasjementer blant annet ved Scottish Opera, Welsh National Opera, Staatstheater Darmstadt, Wiesbaden og Oldenburg. Hun har gjestet festivaler som MITO Milano Torino, Israel festival i Jerusalem, Edinburgh International festival, Festspillene i Bergen, Olavsdagene i Trondheim samt de fleste andre festivaler i Norge. Nylig sang hun bl.a. med Oslo Filharmonien i Mozarts Requiem og i Beethovens 9. symfoni. Marianne har medvirket på flere cd-utgivelser, senest på Deutsche Grammophon i Handels opera Ezio.

Julekonserten i Frogn kirke lille julaften 2015

Julekonsertene i Frogn kirke lille julaften

Julekonsertene er korets høydepunkt og er nå blitt utvidet til to konserter på lille julaften i Frogn Kirke. Vi er så heldig at vi har fått med mezzosopran Marianne E. Andersen i mange år. Vi har egen fløytist i koret - Anne-Marit Tronvik, Natasja Rybak er med på piano og orgel og Espen Lynau på pauker – da svinger det av Händels Halleluja. Noen år har vi også med trompetister til Julemotetten.